In a while the complete interview Peter Schavemaker did with Robin Gibb on January 9th. 2003 for the Dutch magazine “Flashback” will be published on this web site in English!! For the moment here is a small part of it already in Dutch. It’s been just published in the Dutch magazine: “Flashback” number 2 of 2003.: www.flashbackmagazine.nl

Uit “FLASHback” van Februari 2003.

Op 7 januari van dit jaar sprak “FLASHback” met BeeGee Robin Gibb , vanwege de nieuwe solo-cd die hij onlangs heeft opgenomen. Niemand kon op die dag vermoeden, dat nauwelijks een week later zijn tweelingbroer Maurice zou overlijden. Ondanks deze tragische gebeurtenis hebben we besloten het artikel toch te plaatsen, zij het aangepast aan de huidige situatie.

(Peter Schavemaker, “Flashback”).

P Schavemaker
FLASHback nummer 2, 2003

We gaan eerst terug in de geschiedenis. In het jaar 1958 emigreert een Brits gezin, vader en moeder allebei artiesten, samen met hun twee dochters en vijf zonen naar het verre Australië. Op zoek naar een betere toekomst. Al tijdens hun verblijf in Engeland zijn drie van de kinderen al druk in de weer met muziek. Ze noemen zichzelf “The Rattlesnakes”. De leden zijn de 9-jarige Barry plus de 6-jarige tweeling Maurice en Robin, waarvan Robin de oudste is. Hij werd 36 minuten later geboren. Vader ziet wel wat in het talent van zijn zoons, want zij lijken qua geluid veel op de Mills Brothers, die met hun harmonieën volle zalen trokken in de jaren dertig en veertig. En vader krijgt gelijk want een paar jaar later, in 1963, tekenen de drie tieners (ze waren net tien jaar) hun eerste platencontract. Dus dan maar een logische vraag aan Robin. Veertig jaar geleden de start van jullie carrière, toch een mijlpaal. Sta je hier nog wel eens bij stil? Geen antwoord aan de andere kant van de lijn, want Robin is dat moment helemaal vergeten. “Ik weet er niks meer van, het is al zo lang geleden en terug kijken doe ik eigenlijk liever niet”. Voordat we verder praten over de vroegere successen, eerst dan maar even een paar vragen over de solo cd ‘Magnet’.

Het is alweer zeventien jaar geleden dat zijn laatste verscheen: ‘Wall Have Eyes’. Waarom heb je zo lang gewacht met het uitbrengen van deze cd? “De afgelopen jaren waren we gewoon te druk bezig met Bee Gees projecten en nu was er een moment, waarop er ruimte was om de tijd te nemen voor een solo-project. Ik was al eerder bezig met het beluisteren van allemaal liedjes, die ik zelf had geschreven, maar ik kwam in contact met producer Deacon Smith (werkte in het verleden samen met grote Amerikaanse R&B artiesten zoals Keith Sweat en K-C & JoJo red.) en via hem ontdekte ik allemaal bijzonder goede songs”….

Ben je geinteresseert in het gehele interview dat Peter Schavemaker met Robin Gibb had en wat gepubliceerd is in het blad “Flashback” ??

Een reeds verschenen nummer van “FLASHback” kun je nabestellen door 5,25 euro over te maken op girorekening 9311818 t.n.v. E.B.I.D. Entertainment.
Vermeld bij de overmaking: adresgegevens, de maand en het jaar van de verschijning.
(in “FLASHback” nummer 2, 2003, staat het artikel over Robin GIbb, jaargang 2)
Meer informatie is ook te vinden op: www.flashbackmagazine.nl